Spothut
De Joffers

Ontdek alles over de architectuur

De stad uit en de natuur in. Onopvallend verblijven in het landschap van de Veluwe. Als dat is wat je zoekt, ben je bij Spothut De Joffers aan het goede adres. Vernoemd naar het Amsterdamse gezelschap van vrouwelijke kunstenaars. Ontdek de kleine en grote schoonheden van de omgeving in onze follie De Vogelaar. Bij het ontwerp van ons verblijf heeft de vogelspothut en jachthut als inspiratie gediend.

Ben je benieuwd naar de ins and outs van follie De Vogelaar? Je leest het op deze pagina.

Uitnodigen van de natuur

De meeste moderne bouwwerken zijn op zo’n manier ontworpen dat de insecten, vleermuizen en vogels zoveel mogelijk geweerd worden. Bij De Vogelaar doen wij het net een beetje anders: hier wordt de natuur juist uitgenodigd. De architectuur is op zo’n manier ontworpen dat het dient als broedplaats, bijenkorf en insectenhotel.

Kijk maar eens tussen de welbewuste ruimten, spleten, kieren en holtes. Ook is er voldoende ruimte gecreëerd voor nesten en nestkastjes. Een ideale plek voor de dieren, die – vanzelfsprekend – het hele jaar door welkom zijn. Wij vinden het van vitaal belang voor het natuurbehoud om hieraan bij te dragen. Vandaar dat we in overleg blijven met specialisten hoe het ontwerp nóg meer bijdraagt aan de natuur.

Duurzaam materiaal met camouflage strategie

Bij het ontwerp van De Vogelaar is er bewust gekozen voor materialen met een duurzame her- en toekomst. Zo is er onder andere voor het gevelhout gebruik gemaakt van planken die een tweede kans krijgen, inclusief FSC/PEFC keurmerk. Daarnaast is de follie op zo’n manier in elkaar gezet dat je het in delen of in zijn geheel naar een andere plek kunt verplaatsen. Dankzij de dennegroene kleur, ruwe textuur en de natuurlijke vorm wordt het uitzicht van de prachtige omgeving er niet minder op.

Eigenwijs en trots

Zoals een bloem in de nachtelijke uren zijn blaadjes sluit, zo doet follie De Vogelaar dat ook. Overdag eigenwijs en trots met de luiken open, in de avonduren bescheiden en onopvallend. Vanaf welke hoek je het verblijf ook bekijkt, elke keer ontdek je weer net iets anders. Ook vanuit elke kamer is er weer een ander uitzicht. En elk raam kan open. Geniet van het unieke panorama view die zich dicht bij de bomenkraag van de grote beuk. Je kunt de natuur bijna aanraken. Niet alleen binnen handbereik, maar ook in de verte is er genoeg te zien.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op het overdekte terras, bij ons bekend als de ‘zomerwoonkamer’. Hier komen de natuur, planten en insecten samen. Laat de naam je niet afschrikken, het verblijf is in elk seizoen efficiënt in gebruik!

Meer weten? Lees er alles over in onze brochures: