Spothut
De Joffers

Een unieke plek op de Veluwe

Ontdek het ideale huisje op de Veluwe voor u en uw hond

Niets is natuurlijk leuker als de trouwe viervoeter meenemen op vakantie of tijdens een weekendje weg. Lekker wandelen door het bos of spelen in het water, met een hond erbij is het een andere ervaring. Veel huisjes en zelfs sommige vakantieparken in Nederland staan alleen geen honden toe. Maar bij onze folly is iedere hond welkom.

Midden op de Veluwe, ten noorden van Arnhem, ligt een voormalig kazerneterrein dat getransformeerd is tot een culturele enclave in de natuur: Buitenplaats Koningsweg. Achteraan op dit terrein staat onze folly, gecamoufleerd in de natuur.

huisje met hond op de veluwe
SPOTHUT DE JOFFERS

Onze spothut is hondvriendelijk

Op zoek naar een vakantiehuisje Veluwe met hond? Bij spothut de Joffers ben je dan aan het juiste adres. Bij ons kunnen bezoekers namelijk heerlijk overnachten op de Veluwe met de trouwe viervoeter. De hut is namelijk geschikt voor honden. Wanneer er in de buitenkeuken gezeten wordt kan de hond vrij rondlopen. De ruimte is aan alle kanten open, waardoor de hond altijd in zicht blijft. 

De trappen naar de eerste en tweede verdieping zijn hondvriendelijk. Ook op deze verdiepingen is genoeg ruimte om een mand neer te leggen en tijdens uitjes kan de hond hier gemakkelijk verblijven. De natuurinclusieve elementen die dieren moeten aantrekken zijn niet bereikbaar voor honden waardoor we de natuur hiermee niet verstoren. 

Neem wel een extra handdoek voor je hond mee.. Om je hond af te drogen na een flinke buitenwandeling door zand/modder/regen 🙂

Wandelroutes met hond

Bij een nachtje weg met hond naar de Veluwe hoort natuurlijk ook een mooie wandelroute. Niet overal in de Veluwe mogen honden loslopen. Dit heeft te maken met de wilde dieren die hier ook rondlopen. Onze folly bevindt zich aan de rand van de Veluwe. Elk van deze routes is goed bereikbaar met de auto of fiets. Wij raden de volgende losloopgebieden die leuk zijn met hond in de Veluwe aan: 

Kootwijkerduin

Kootwijkerduin is een gebied waar honden los mogen lopen van maar liefst 56 hectare. In dit gebied, wat uit heide, een zandvlakte en wat bos bestaat, kunnen honden rondscheuren zonder de natuur te verstoren.

Harskamp

Ook Harskamp is een echte aanrader voor wandelaars met honden. Het is een bebost gebied van 17 hectare dat volledig omheind is. Een hond kan hier dus nooit ontsnappen. 

‘t Leesten

‘t Leesten is een omheind gebied van 16 hectare. Door dit gebied loopt het natteneuzenpad, een pad van 4 km waar honden los kunnen lopen. Wij vinden dit pad een echte aanrader.

Losloopgebied Hond Veluwe Huisje
VEELGESTELDE VRAGEN

De veelgestelde vragen over spothut de Joffers

Het doel van een huisje huren in de Veluwe met hond is natuurlijk om verbonden te zijn met de natuur. De open buitenkeuken en uitzichten vanuit de folly zorgen voor deze verbondenheid met de natuur. Ook honden hebben hierdoor een vrij gevoel. 

veluwe overnachten met hond

Nee, honden mogen niet overal loslopen. Dit heeft te maken met dat honden mogelijk de natuur kunnen verstoren. Staatsbosbeheer heeft daarom een aantal gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen in de Veluwe. Bekijk hier welke gebieden dit allemaal zijn. 

Ja, wij bieden een natuurhuisje Veluwe met hond aan. Onze folly bevindt zich op een voormalig kazerneterrein en is geschikt om met hond te bezoeken. De hut zelf is hondvriendelijk en de omgeving biedt veel ruimte voor de hond om rond te lopen.

Er zijn verschillende leuke routes waar honden los mogen lopen. Met name het natteneuzenpad is een echte aanrader. Het is een pad speciaal gemaakt voor honden en hun baasjes. Hier kunnen honden lekker rennen en komen ze misschien ook nog wel andere honden tegen.

Wakker worden hoog tussen de bomen

Lorem Ipsum

Vakantie in eigen land is heerlijk

Spothut de Joffers  

Ons weekendje weg bij Spothut de Joffers was een unieke ervaring. Van te voren had ik niet gedacht dat het zo’n luxe vakantiehuis zou zijn. Op de foto’s lijkt de inrichting heel minimaal, maar in het ‘echt’ is het allemaal onwijs comfortabel en is overal aan gedacht. Het enige dat ik nog gemist heb, was een comfortabele plek om te zitten op het terras. (op advies van Maaike staan er nu fieldchairs van Weltevree:) De picknick tafel is prima om even op te zitten, maar niet voor een lange tijd. Ook is er geen televisie aanwezig, maar naar mijn mening heb je die hier ook helemaal niet nodig. Verder was het vooral heel erg bijzonder om hier te slapen! Een soort luxe boomhut en tiny house overnachting in één. 

Maaike Sanders

Een heerlijke plek om even de drukte van de stad te ontvluchten…..heerlijk helemaal niets en alleen maar vogels om je heen. 

Karola en Rogier

Joppe Douma