Spothut
De Joffers

Losloopgebieden Hond Veluwe

Wil je er even tussenuit en samen met je hond van de natuur genieten? Dan is onze spothut de ideale bestemming voor jou. Als hondenliefhebbers begrijp ik hoe belangrijk het is om een mooie plek te hebben waar je hond vrij kan rondrennen. In Amsterdam neem ik altijd mijn hond Bram mee naar het Vondelpark, waar honden de ruimte hebben om lekker los te lopen. Onlangs heb ik in de omgeving van onze spothut twee van de acht losloopgebieden verkend en ik deel mijn ervaringen graag met je. In dit artikel lees je over de twee beste locaties om met je hond te wandelen in en rondom de Veluwe.

wandelgebieden de veluwe

Hoog Erf en Landgoed Warnsborn

De dichtstbijzijnde honden losloop gebieden Veluwe die vlak bij onze spothut liggen, zijn Hoog Erf en Landgoed Warnsborn. Deze twee gebieden zijn met elkaar verbonden en vormen samen een aaneengesloten terrein van maar liefst 342 hectare. Ze bevinden zich in het noordwesten van Arnhem, midden in de prachtige Hoge Veluwe. Een groot voordeel is dat je met de auto binnen 7 minuten vanaf de spothut bij deze gebieden kunt zijn. Bovendien kun je daar gratis parkeren bij het gezellige pannenkoekenhuis genaamd Schaarsbergen.

Als je de hele route wilt wandelen met je hond los, dan is Hoog Erf de aanbevolen keuze. Op Hoog Erf is het namelijk toegestaan voor honden om overal vrij rond te lopen en te genieten van hun vrijheid. Wil je een langere route lopen met een loslopende hond? Dan moet jij bij landgoed Warnsborn het losloopgebied op de Heide van Maasdijk vinden. 

De route

Het hondenlosloopgebied op de Veluwe begint bij de parkeerplaats en loopt door tot aan de grote weg, genaamd de Schelmseweg. Het terrein is heuvelachtig en voert je dwars door een bebost gebied. Na verloop van tijd bevind je je in een prachtig dal met een klein beekje, wat ideaal is voor honden. Hier kunnen ze drinken of lekker rondspelen. Als je de tocht vervolgt door het dal, kom je bij een adembenemend uitzichtpunt waar je even kunt uitrusten en genieten van de omgeving. Loop de route verder over een zandpad en wandel langs mooie lanen en velden.

Landgoed Mariëndaal

Het tweede losloopgebied voor honden in de veluwe is te vinden in landgoed Mariëndaal. Het heuvelachtige gebied ligt aan de noordkant van Arnhem, waar jouw hond vrijwel overal los mag lopen. Vanaf de spothut duurt het circa 15 minuten om het te bereiken met de auto, waar je kan parkeren op een openbare parkeerplaats. 

Het losloopgebied is zeer geliefd en trekt dagelijks veel bezoekers. Het biedt een wandelgebied, variërend van bos en heuvels tot grasland en akkers. Voor honden is er voldoende vermaak, met bijvoorbeeld een zwemvijver waar ze een verfrissende duik kunnen nemen.

De Route

Wil je niets missen van dit prachtige landgoed? Dan kun je de rode paaltjesroute volgen die zich uitstrekt tussen Arnhem en Oosterbeek. Tussen deze twee steden liggen zes landgoederen en een natuurgebied, wat samen een uitgestrekt gebied vormt. Tijdens deze wandeling kom je door afwisselende landschappen, waaronder bossen, beukenlanen, graslanden en beekjes met vijvertjes.

Kom overnachten in onze spothut!

Hou je van wandelen, met of zonder hond, en geniet je van tijd in de natuur? Dan is een overnachting in onze spothut, De Joffers, perfect voor jou. Het is namelijk het perfecte vakantiehuisje veluwe met hond. De hut is ontworpen om zo onopvallend mogelijk te zijn, terwijl je tegelijkertijd maximaal uitzicht en overzicht van de omringende natuur hebt vanuit de hut. Kom de natuur bewonderen en geniet van je verblijf in de accommodatie bij spothut De Joffers.