Spothut
De Joffers

Beste wandelplekken in Hoge Veluwe

Wanneer je bijzonder overnacht op de veluwe in spothut De Joffers is een wandeling in Het Hoge Veluwe Park absoluut aan te raden. In deze prachtige omgeving met gevarieerde landschappen zijn de wilde dieren overduidelijk aanwezig. Wandelen in Het Hoge Veluwe Park kan op verschillende manieren. In dit artikel lees je over de diverse soorten wandelpaden en de plekken die je kunt verkennen tijdens je bezoek aan de Hoge Veluwe.

Met paaltjes op stap

Voor je wandeling op de Hoge Veluwe kun je altijd de paaltjesroutes volgen. In dit gebied zijn maar liefst 13 verschillende varianten beschikbaar. Om een overzicht van deze routes te krijgen, kun je de parkkaart gebruiken, die slechts 2 euro kost. Dit is overigens de enige kostenpost, aangezien wandelen op de Hoge Veluwe gratis is.

Cultuurhistorische wandeling

Het Landschappenpad is een absolute aanrader voor wie geïnteresseerd is in de diverse hoogtepunten van het park, zoals het Kröller-Müller Museum, de Franse Berg en de uitgestrekte vlakte van het Pampelse Zand. Dit pad is aangelegd ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De route is 4,1 kilometer lang en biedt je de mogelijkheid om hem in te korten. Met twee opties om de route te beëindigen, kom je uit bij een wildobservatieplaats waar je niet alleen van het natuurlijke landschap kunt genieten, maar ook de dieren in de Hoge Veluwe kunt spotten. Hierdoor wordt wandelen op de Hoge Veluwe nog specialer.

Belevingsroute

Wil je wandelen op de Hoge Veluwe, maar niet te ver gaan? Loop dan de belevingsroute van slechts 1 kilometer. Deze korte wandeling, die ongeveer 30 minuten in beslag neemt, biedt je een unieke gelegenheid om Het Nationale Park De Hoge Veluwe op een bijzondere manier te ontdekken. Tijdens deze tocht gebruik je al je zintuigen: voelen, ruiken, zien en horen. Het is een uitstekende gelegenheid om je te laten onderdompelen in de natuur en de rijke omgeving van het park te ervaren op een manier die je wellicht nog niet eerder hebt gedaan.

Berlagepad

Mocht je nu niet echt een liefhebber zijn van wandelen door de gevarieerde landschappen, met de ups en downs van heuvels en dalen, dan is het Berlagepad wellicht precies wat je zoekt. Dit pad is 2,6 kilometer lang en neemt je mee rondom de prachtige vijver van het Jachthuis Sint Hubertus. Wat dit pad nog aantrekkelijker maakt, is dat het toegankelijk is voor iedereen, inclusief rolstoelgebruikers. 

Themawandeling

Tot slot kun je de Hoge Veluwe op een geheel nieuwe manier ervaren door een themawandeling te maken. Deze bijzondere tocht voert je langs diverse historische plekken op Hoog Baarlo, waar zich tussen 1850 en 1913 boerderijen bevonden die werden bewoond door pachters. Het is een uitgestrekte wandeling van 6 kilometer, die ongeveer 2 uur in beslag zal nemen. Tijdens deze wandeling krijg je niet alleen een kijkje in de geschiedenis van de Hoge Veluwe, maar kun je ook genieten van het prachtige landschap dat deze plek te bieden heeft.